محل تبلیغات شما

مسیریابی یا روتینگ در شبکه چیست؟ (بخش اول )

دوستان عزیز با ما در این مقاله همراه باشید تا ابتدا برای شما توضیح دهیم که مسیریابی یا روتینگ (Routing) در شبکه به چه چیزی گفته می شود و در ادامه شما را با انواع پروتکل های روتینگ و کاربرد هر کدام آشنا خواهیم کرد.

برای مثال فرض کنید اگر سازمانی دو یا چند شبکه ی متفاوت داشته باشند که می خواهند با یکدیگر ارتباط برقرار کنند  و اطلاعاتی را به یکدیگر ارسال و یا از هم دریافت کنند، باید دارای روتر و یا سوئیچ های لایه 3 باشند، در غیر این صورت امکان روتینگ بین دو شبکه متفاوت وجود نخواهد داشت.

اما به عملی که اطلاعات را از یک شبکه دریافت میکند و به شبکه دیگر ارسال میکند عمل مسیریابی یا روتینگ (Routing) گفته می شود.

و برای این کار (عمل مسیریابی یا روتینگ) از پروتکل های مختلفی به منظور استفاده در شبکه هایی با ابعاد گوناگون ، استفاده میشود.

انواع پروتکل های مسیریابی 

  • RIP
  • EIGRP
  • IGRP
  • IS-IS
  • OSPF

که هر کدام از این پروتکل ها در دسته بندی های مختلف عمل روتینگ قرار میگیرند.(با ما همراه باشید تا در بخش های مختلف به توضیح تمامی موارد در این زمینه بپردازیم)

انواع عملیات روتینگ

به صورت کلی دو نوع عمل روتینگ داریم:

به صورت ایستا (static route)

به صورت پویا یا داینامیک (Dynamic route)

در دسته اول یعنی Static ، به صورت دستی یک سری مسیر ها یا Route ها به جدول روتینگ داده می شود


ادامه مطلب

دوره های شبکه با تخفیف تابستانه

دانلود کتاب CCENT/CCNA ICND1 100-105 Official Cert Guide, Academic Edition

DDNS یا DynamicDNS چیست و چه کاربردی دارد؟

روتینگ ,شبکه ,های ,مسیریابی ,صورت ,عمل ,مسیریابی یا ,یا روتینگ ,در شبکه ,به صورت ,پروتکل های

مشخصات

آخرین مطالب این وبلاگ

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

lawbsonsirab neicaturse silduatiko كاروان زیارتی 20006 بندر ماهشهر دكتر سعید رحمانیان دکوراسیون داخلی و بازسازی ساختمان مرجع دانلود فایل های فرهنگیان و دانشگاهی سازندگان ایرانی بانک من glosaneasis tintsusabka